"Integraal Herstel biedt een andere weg naar herstel.."

Ziek van het ziek zijn:

"weer van het leven genieten Integraal Herstel helpt u daarbij."

Eindelijk

"ENJOY THE GOOD LIFE."

Leef zonder verslaving

previous arrow
next arrow
Slider

Verzoek om contact met u op te nemen

boom integraal

 

Voor wie

Je realiseert je dat je klem zit in je verslaving. Je weet je geen raad en weet niet welke weg te bewandelen om verslavings-vrij te leven. De wil is er wel, maar alleen lukt het niet. Er is een andere uitdagende weg, die volledig commitment vraagt: Integraal Herstel.

Onderken je verslaving

Integraal Herstel biedt een programma voor mensen die zelf onderkennen verslaafd te zijn of een probleem te hebben op het gebied van verslaving en zich open stellen hier iets aan te gaan doen. Wij richten ons op een breed spectrum aan verslavingen, van alcohol tot social media, en alles wat daar tussen ligt.

Lees Meer...

Verslavingsvormen

Bij Integraal Herstel
Alcohol -verslaving

Alcoholisme is een verslaving die ernstige gevolgen kan hebben. De verslaafde drinkt zoveel alcoholhoudende drank dat de gezondheid, het werk en het sociaal leven daaronder lijden.

Drugsverslaving

Een drugsverslaving is een ernstig probleem met grote gevolgen voor zowel de verslaafde, als voor zijn of haar omgeving. Er is sprake van een drugsprobleem wanneer de middelen niet meer recreatief gebruikt (kunnen) worden en het drugsgebruik iemands sociale leven beheerst en de relatie met naasten, sportprestaties of hobby’s gaat beïnvloeden.

Social -mediaverslaving

Door explosieve groei van social media in de afgelopen jaren, zien we helaas ook een nieuwe vorm van computerverslaving opdoemen: de social media verslaving. Door mobiele apparaten als smartphones en tablets wordt het steeds makkelijker om social media in de gaten te houden.

Internet -verslaving

Er is sprake van een verslaving wanneer u niet meer mét, maar ook niet zónder internet kunt. U voelt een drang waar u eigenlijk niet aan toe wilt geven. Tegelijkertijd kunt u die drang niet weerstaan, ook al beleeft u aan het internetgebruik weinig plezier.

Gokverslaving

Pathologisch gokken is een psychische aandoening die in het DSM-IV is ingedeeld bij de stoornissen in de impulsbeheersing. Wie aan deze aandoening lijdt, kan geen weerstand bieden aan de drang om te gokken. Vaak krijgt de aandoening een dwangmatig karakter en noemt men deze ook wel een gokverslaving. .

Eetverslaving

Steeds met eten bezig zijn. Je volproppen als je een slechte bui hebt. Eten om niet te voelen, om een leegte op te vullen. Eten, niet omdat je het wilt of omdat je trek bent, maar omdat het ergens van binnen moet. Eten als troost, als vlucht, als drug. Ben je misschien verslaafd aan eten?

 • Alcohol -verslaving
 • Drugsverslaving
 • Social -mediaverslaving
 • Internet -verslaving
 • Gokverslaving
 • Eetverslaving

Mozaiek Wijchen

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of bel voor het maken van een afspraak telefoonnummer 0653228124. 
Of loop vrijblijvend binnen!

Vanaf de middelbare school kwamen de kleine scheurtjes. Ik had niet veel zin om te leren, ik moest een niveau lager gaan studeren en veranderde zelfs van school. Vanaf mijn 15de dronk ik af en toen alcohol en zo nu en dan rookte ik een jointje. Dit was op de middelbare school in mijn vriendengroep toen “heel gewoon”. De “paar” jointjes werden er naar verloop van tijd wel meer. Van één naar twee naar drie, vier, vijf per dag. Het drinken van alcohol ging ook vrolijk door. Van af en toe naar donderdag t/m zondag. Ik dacht altijd “als student hoort dat er toch bij?”

Na mijn 17de jaar ging het allemaal een stuk sneller met de drugs. Van één keer een XTC pilletje op een feestje naar MDMA, GHB en cocaïne. Ik gebruikte op een gegeven moment van alles op feesten. Ik gebruikte toen alleen nog op feesten.

Ik was 23 en had al 2,5 jaar een “gezonde” relatie. Ik loog tegen mijn toenmalige vriendin over mijn drugsgebruik. Ik zag het als kleine leugentjes. Deze relatie strandde op een gegeven moment omdat ik zelf aan het veranderen was. Dit kwam door de drugs en alcohol. Ik gebruikte in het weekend zoveel dat ik vaak doordeweeks last had van halve depressies. Ik was heel emotioneel en waaide met alle winden mee. Ik verloor mijn eigenwaarde, mijn eigen “ik” en ik kon soms niet meer als een “normaal” mens denken. Ik voelde mezelf niet goed genoeg voor mijn vriendin. Zij verdiende beter. Ik werd bang om gekwetst te worden dus ik zette haar aan de kant, dan werd ik zelf niet gekwetst. Voor de buitenwereld was ik de gewone Sjoerd. Ik praatte met niemand over mijn echte gevoelens. Dit zou mij kwetsbaar maken en dat wilde ik niet zijn. Met mij ging het altijd goed. Ik had “nooit” problemen en ik had altijd plezier.

Ik leefde op een bepaald moment drie levens. 1) werk, 2) vrienden en 3) mijn verslaving. Ik dronk inmiddels bijna elke dag en het cocaïnegebruik steeg naar donderdag t/m zondag. Ik was toen 25 jaar. Ik kon mezelf niet meer aankijken in de spiegel, ik was iemand geworden die ik verafschuwde. Ik loog tegen m’n ouders, vrienden, familie maar vooral continu tegen mezelf. Ik zei en beloofde mezelf van alles. Maar ik kwam niets na. Veel van mij vrienden wisten wel dat ik gebruikte maar niet dat ik zoveel gebruikte. Ik wilde zo graag stoppen met liegen en gebruiken maar ik kon het niet. Ik bleef liegen tegen mijn vrienden en familie, mensen die altijd voor me klaar stonden en mijn alles waren. Ik besodemieterde ze continu. Ik heb wel honderd keer geprobeerd te stoppen, maar niks lukte. Ik gebruikte op een gegeven moment het liefst thuis op de bank. Coke, alcohol en de gordijnen dicht. Totale isolatie. Ik zegde afspraken met vrienden af omdat ik liever thuis op de bank ging gebruiken.

Na een nacht niet te hebben geslapen kwam ik op mijn werk, het leek ineens of alle puzzelstukjes op hun plek vielen. Ik trok het niet meer. Ik heb de telefoon gepakt en mijn huisarts gebeld om direct een afspraak te maken. Ik heb mijn verhaal bij hem gedaan en hij gaf aan: “Sjoerd, je bent verslaafd en je moet naar een kliniek.” Zelfs toen ik mijn hele krankzinnige verhaal had verteld en de huisarts zei dat ik verslaafd was, geloofde ik het niet. Toch heb ik daarna contact gezocht met Ferd van Integraal herstel.

Mijn ouders wisten van niks. Zij wisten helemaal niets van mij verslaving. Diezelfde dag dat ik bij de huisarts ben geweest en contact heb opgenomen met Integraal herstel, ben ik samen met mijn beste vriendin naar mijn ouders gegaan en heb ik hen alles verteld. Dit was voor mij zo’n moeilijke stap. Ik was heel bang voor teleurstelling, boosheid, etc. Het voelde alsof ik was gefaald als zoon. Maar ik wist dat ik dit moest doen. Mijn ouders reageerde heel anders dan ik had verwacht. Uiteraard waren ze verdrietig, maar ze waren blij dat ik er iets aan ging doen. Ze steunden mijn keuze en wilde mij met alles helpen. Vier dagen later begon ik aan mijn detox en de dag erop zat ik in het vliegtuig op weg naar de afkickkliniek in Zuid-Afrika.

Mijn behandeltraject bestond uit twee maanden afkicken in een kliniek in Zuid-Afrika en drie maanden nazorg. De periode in Zuid-Afrika heb ik als heel confronterend en emotioneel ervaren. Maar ik wist dat dit de sleutel was naar een gelukkiger leven. In de kliniek kwam ik erachter dat ik niet alleen was. Ik vond ontzettend veel steun bij mijn fellows in de kliniek. Ik stond er niet alleen voor. Ik dacht altijd dat mijn verslaving iets speciaals was en dat niemand mij begreep. Door de verhalen van anderen stelde ik mijzelf ook open. De band die ik in twee maanden tijd met de counselors en fellows heb opgebouwd is waanzinnig. In de kliniek heb ik mezelf teruggevonden. Het was niet makkelijk, maar dat wist ik van te voren. Terug in Nederland ben ik gestart met een nieuw behandel traject. Samen met Ferd hebben we een behandelplan geschreven en zijn we aan de slag gegaan. De één op één gesprekken met Ferd hebben mij erg goed gedaan. Daarnaast elke week groepssessies. Ik ondervond veel herkenning en steun tijdens deze sessies. De begeleiding heb ik als zeer prettig ervaren. Vanaf het begin heb ik tegen mezelf gezegd: “Sjoerd, deze mensen zijn er om je te helpen, zet je ego aan de kant en ga ervoor”. Het hele traject is echt niet makkelijk en zeker niet altijd leuk geweest maar mijn leven met drugs en alcohol was veel erger. Het behandeltraject van Intergraal herstel heeft mij naast een clean leven ook ontzettend verrijkt als persoon. Tot de dag van vandaag ben ik clean en ben ik blij met wie ik ben.

 • icon Behandelingen
 • icon Voorlichting
 • icon Bedrijf-oplssingen

img2

Integraal Herstel

Biedt u een deeltijd behandelingsprogramma, waarbij wordt gestart met een uitgebreid intakegesprek. Hierbij zijn een integraal arts en een coach aanwezig. Aan de hand van dit gesprek wordt er gezamenlijk een behandelplan opgesteld en een persoonlijke coach toegewezen.

Maatwerk programma:

 • Minimaal één keer per week een gesprek tussen de cliënt en zijn persoonlijke coach.
 • Afspraken met de benodigde deskundigen.

 • Groepsactiviteiten met alle cliënten, waarbij passende thema’s aan de orde komen en het delen van de ervaringen een belangrijke rol speelt.
 • Geregeld een terugkoppeling tussen de cliënt enerzijds en de behandelend arts, de coach en de andere betrokken deskundigen anderzijds. Aan de hand van deze evaluatie wordt het vervolg van het traject bepaald.

img2

Voorlichting op de werkplek

Het blijkt maar al te vaak dat mensen met een verslaving in de ontkenning zitten, klem zitten en zich geen raad weten. Je weet niet welke weg te bewandelen om tot een verslavings-vrij leven te komen. De wil is er wel, maar het lukt niet. Op de werkvloer heeft dat de nodige effecten. Als werkgever weet je niet adequaat in te spelen op dit probleem.

- Vroegtijdige signalering

- Inzicht geven

- Beeldvorming bijstellen

- Functioneren optimaliseren

- Terug naar de werkvloer

Mocht u een beroep op ons willen doen neem dan gerust contact met ons op


img2

Bedrijfs-oplossingen

Ruim 10% van de Nederlanderse beroepsbevolking kampt met een verslavingsprobleem. Het hebben van bedrijfsbeleid op het terrein van verslaving voorkomt een hoop problemen en zorgt voor duidelijkheid bij het personeel.

- Weerslag op het werk

- Preventie en begeleiding

- Gerichte kwaliteitsverbetering

- Maatwerk